2019-11-11 12:00Nyheter

”En kväll med Petter” kommer till Malmö – intar Slagthuset den 3 april!

null

I början av oktober offentliggjordes ”En kväll med Petter” — en helkväll signerad artisten & textförfattaren själv, där publiken bjuds med på en musikalisk resa genom Petters karriär. Material från hela Petters repertoar, inklusive sprillans nya låta, varvas med varmt berättande om Petter, av Petter – på ett sätt vi aldrig tidigare fått se honom. Idag står det klart att det även blir ett stopp i Malmö – den 3 april kommer produktionen till Slagthuset och biljetterna finns ute nu!

Den 13 februari 2020 är det premiär för ”En kväll med Petter” – en sprillans ny föreställning där helt nytt material utlovas i en intim sättning med stråkar & orkester. Musik varvas med varmt berättande och pendlar mellan det stillsamma och det högenergiska. Längs en musikalisk resa kommer publiken vaggas in i alla känslor och element i Petters värld där han visar helt nya sidor av sig själv.

Idag, efter två veckor med högt biljettryck och stort intresse, står det klart att det blir ett stopp även på Slagthuset i Malmö, den 3 april 2020. För Petters del första gången på många, många år som han spelar i Sveriges tredje största stad.

Det är sjukt kul att intresset för den här föreställningen har växt, och nu öppnar vi upp Malmö... Alltså, jag har inte spelat i Malmö sedan 2006, och nu kommer vi till Slagthuset, det känns otroligt, säger Petter.

Petter har verkat i musikens tjänst i över 20 år. Med hela 14 fullängdsskivor i sin repertoar har han sålt ut turnéer, storslagna konserter och svettiga klubbkvällar landet över. I augusti 2018 firades Petters 20-årsjubileum med fem utsålda kvällar på Mosebacketerrassen och hela tre skivsläpp – varav ett på minuten 20 år efter debutalbumet.

– Jag har varit artist i över 20 år och visste att jag ville hålla på med det här hela mitt liv. Därför har det varit viktigt för mig att växa med min publik och alltid gräva där jag står. Det har varit en lång resa, jag har haft jäkligt kul på vägen och nu gör jag en helt unik föreställning av det, säger Petter och fortsätter:

Publiken kommer tas med på en musikalisk resa genom högt och lågt, det kommer vara stillsamt, energifullt och jag kommer ha en fantastisk orkester och stråkensemble med mig. Folk har hört mig föreläsa och här vill jag väva ihop min berättelse med min musik.

Som en av Sveriges största artister har han sedan skivdebuten 1998 – utöver att ha fortsatt leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för samtliga skivor han släppt.

Det akustiska albumet ”Skeppsholmen” släpptes i oktober 2016 och öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept. Två exklusiva datum på Vasateatern sålde slut på nolltid, två extraföreställningar på China Teatern och Göta Lejon sattes in och publiken bjöds på en akustisk & avskalad konsert ackompanjerad av en rad gästartister.

”En kväll med Petter” har premiär i februari 2020 på Rival i Stockholm, och den 3 april kommer Petter med hela produktionen till Slagthuset i Malmö. Biljetterna finns ute nu via www.blixten.se/petter!

Biljettinformation
http://www.blixten.se/petter/

Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare och vänd dig alltid till arrangören (Blixten & Co) om du är osäker.

För mer information vänligen kontakta
Victor Fagerquist, victor@blixten.se, 070-840 89 18


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist