2019-10-16 10:00Nyheter

LasseMaja och Hamletmysteriet återvänder till Stockholm – spelar på Göta Lejon i mellandagarna!

null

Lasse & Maja har lämnat den lilla staden Valleby och reser i skrivande stund, land och rike runt för att lösa Hamletmysteriet. Efter en succéartad både höst och vår med utsålda hus på Dramaten åkte teaterföreställningen ut på en Sverigeturné – och nu återvänder produktionen till Stockholm, med ytterligare 3 datum till turnéplanen på Göta Lejon!

”Lasse och Maja har tagit ledigt ifrån detektivbyrån för att hjälpa museichefen Barbro att sätta upp Hamlet. När repetitionerna pågår som bäst inför kvällens premiär frågar de Barbro om inte prästen kan få spela vålnaden. Snabbt måste prästen sätta sig in i handlingen och med hjälp av alla skådespelarna få hela pjäsen förklarad för sig. Mitt i allt detta upptäcker de plötsligt att kungakronan har försvunnit. Vem har tagit den? Med hjälp av publiken måste detektivduon nu, innan ridån går ner, ta reda på vem som lagt beslag på den åtråvärda kronan.”

Så sammanfattas pjäsen LasseMaja och Hamletmysteriet som framarbetats av Jonna Nordenskiöld och detektivduons prisade upphovsperson Martin Widmark som båda har en gedigen förståelse för kvalitativ barnunderhållning. Pjäsen har blivit hyllad bland annat i Expressen för sin nära publikkontakt, vilket blir särskilt tydligt när detektiverna uppmanar sina åskådare att ”spetsa öronen” inför det annalkande detektivarbetet.

Pjäsen ”LasseMaja och Hamletmysteriet” sattes upp på Sveriges nationalscen under hösten 2018 och våren 2019 och är ett samarbete mellan Dramaten och Blixten & Co. Under årets höst- och vinterturné besöker ensemblen en rad städer runt om i Sverige och nu står det klart att LasseMaja och Hamletmysteriet återvänder till Stockholm under mellandagarna – den 27, 28 och 29 december sätts barnteatern nämligen upp på Göta Lejon i Stockholm.

Nya datum i Stockholm
27 dec, kl 18.00
28 dec, kl 14.00
29 dec, kl 14.00

Biljettinformation & hela turnéplanen
Biljetterna säljs via www.blixten.se/lassemaja

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, victor@blixten.se, 070-840 89 18


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist