2019-05-21 08:00Nyheter

Tjuvjakt-säsongen har börjat – hit kommer hiphopakten i sommar!

null

Tjuvjakt har under en längre tid get sig själva utrymme åt skapande, men i sommar beger sig gruppen ut på vägarna igen! De senaste åren har Tjuvjakt växt fram som en av Sveriges största hiphopakter. Singeln ”Vårt år”, tillsammans med Estrad, har i dagsläget sålt guld och streamats nästan 10 miljoner gånger, och Tjuvjakts gästspel tillsammans med Movits! på singeln ”Sodavatten” har en dryg månad efter release streamats över 2 miljoner gånger. Därmed är det – efter ett succéartat 2018 och tidigt ’19 – dags att ta sig an Sverige i sommarskrud!

Tjuvjakt är idag bekräftade för 8 datum längs Sveriges vägar under sommarmånaderna 2019 – och gör bland annat ett stopp på Gröna Lund, där de spelar på Stora Scenen den 14 juni.

Turnéplan – Sommaren 2019
1 juni – Umeå, Brännbollsyran
8 juni – Gävle, Furuviksparken
14 juni – Stockholm, Gröna Lunds Stora Scen
27 juni – Borgholm, Öland Mat- och Musikfestival
29 juni – Västerviksfestivalen
5 juli – Båstad, Summer On
12 juli – Tönsberg, Foynhagen
26 juli – Hudikkalaset
23 augusti – Falun Bowling & Krog
Fler datum tillkommer

Tjuvjakt består av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. De har sedan starten 2012 samlat ihop över 170 miljoner streams på Spotify och etablerat sig som en av de mest mångfacetterade och påhittiga hiphopgrupperna i Sverige. Under våren 2017 släpptes albumet ”Pojkvän”, innehållande bland annat megahiten ”Tårarna i halsen” som sålt platina fyra gånger om och erhöll nomineringar för ”Årets låt” i både Grammis och P3 Guld.

Gruppen har sedermera fortsatt turnera flitigt och lyckades nå stora framgångar under 2018 med albumet ”okokokokokokok” och singeln ”G-unit & Canada Goose”. Just nu är de aktuella med singeln ”Vårt år” tillsammans med Estrad.

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/tjuvjakt samt respektive arrangör.

OBS! Gå alltid via arrangörens eller artistens kanaler för att undvika oseriösa biljettförsäljare.

Tjuvjakts hiphop karakteriseras av charm, påhittighet och en livsbejakande mentalitet: en vilja att vara konstruktiv och uppmuntra det som är bra, snarare än dissa det som är dåligt. Detta, i kombination med sköna beats och en allestädes närvarande humor, gör dem till en frisk fläkt i svenskt musikliv.

Tjuvjakt på Instagram @tjuvjakt
Blixten & Co på Instagram @blixtenco

För bokningsinformation:
Jonas Pernholm, Blixten & Co, 076-800 14 91
Christian Määttä, Blixten & Co, 070-840 04 91

För pressfrågor:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist