2018-07-30 07:18Nyheter

Vi byter namn till Blixten ♥️ Co under prideveckan!

null

Company = tillsammans

Company (s.)
“the fact or condition of being with another or others, especially in a way that provides friendship and enjoyment”

Vi på Blixten & Co är mycket stolta över vår arbetsplats, inkluderat både attityd och arbetsmiljö. På Blixten & Co och i våra produktioner ska ingen känna sig kränkt, trakasserad, diskriminerad eller känna obehag beroende av könstillhörighet, sexuell läggning, etnicitet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Och givetvis accepteras ingen form av sexuella trakasserier.

Stockholm Pride är Skandinaviens största pridefirande och i år är Stockholm, tillsammans med Göteborg, värdar för EuroPride.

Jämlikhet och allas lika värde är något vi värdesätter högt på vår arbetsplats, våra produktioner samt samhälle. Så i år uppmärksammar vi detta genom att under prideveckan byta namn till Blixten ♥️ Co.

Det gör vi inte enbart för att vi heter Blixten OCH Co utan för att vi också ÄLSKAR, och är direkt beroende av, alla de olika människor som jobbar tillsammans med oss. Det bolag vi är idag skulle inte existera utan denna mångfald.

Tyvärr är inte jämställdhets- och inkluderingsarbete något som sker automatisk, vilket gäller även för Blixten & Co. Däremot har vi jobbat hårt med det under en längre tid och kommer såklart fortsätta så länge det är nödvändigt. Här är några exempel på vad vi genomfört genom tiden samt vad vi har framför oss.

– Vår jämställdhetspolicy följer sedan 2011 med alla anställnings- och samarbetsavtal.
– Jämställdhetsfrågan har en konsekvent post i budgeten.
– Vi är huvudsponsor för Popkollo sedan 2015.
– Vi har utbildat hela personalstyrkan om sexuella trakasserier, rasism, maskulinitet, jämställdhet, sex och våld, HBTQ och könsöverskridande identitet samt uttryck.

Några kommande aktiviteter
– Utbildning om normkritik, funktionsvariation, ålder och religion.
– Inkluderingsgruppen träffas en gång i månaden från och med hösten.
– Tar fram policy kring hur vi använder kön i marknadsföring och undersökningar.

Vill du veta mer om oss och hur vi ser på jämställdhets- och inkluderingsarbete?
Hör av dig till oss på info@blixten.se


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist