2021-06-30 15:00Pressmeddelande

"Benke" Rydmans dansföreställning SNÖVIT tillbaka - nypremiär 27 nov!

#friday #mood #legday #nofilter #lovemylife #mirrormirroronthewall

Snövits förälder postar ytterligare en selfie på Insta och svaret kommer direkt; flest likes av alla! Precis som förväntat. Alla metoder för att hålla sig ung, yoga, sträng diet, detox, ett litet lyft då och då…det måste betala sig på något sätt!

 

Snövit är mest en statussymbol som kan visas upp när det behövs. Hon kämpar för att få sin förälders uppmärksamhet och kärlek, men när Snövit en dag får en helt egen telefon förändras allt! Med några enkla knapptryck får hon all bekräftelse hon saknat och snart har hon fler likes än föräldern.

Att bli ersatt av någon yngre, framför allt av sin egen dotter, det krossar allt! Känslan av att livet är på väg att rinna ut blir en vändpunkt och det innebär att Snövit måste bort, att Snövit måste dö.

I skogen träffar Snövit 7 influencers. Var och en med sin egen unika diagnos, och kring den har de byggt sitt personliga varumärke. De är på retreat för sitt socialamedieberoende. Alla har fått lämna ifrån sig sina telefoner och går på stärkande promenader. Nu mår de skit, men det gjorde de i och för sig även innan de blev av med sina telefoner, och de märker inte ens att Snövit desperat försöker bli en del av den dysfunktionella gruppen. Snövit har dock ett hemligt vapen, hon har fortfarande kvar sin telefon. Den kan hjälpa henne i kontakten med gruppen, men den kan också avslöja var hon befinner sig…

En kamp mot ålderdom, en kamp för att bli älskad, en kamp mot ensamhet, en kamp mot psykisk ohälsa.

Nypremiär på Dansens Hus den 27 november kl. 19:00!

Biljetterna släpps den 2 juli kl. 10:00 via blixten.se/snovit.

 

Snövit

Ellen Lindblad

Föräldern

Daniel Koivunen

Den dysfuntionella gruppen med sina olika diagnoser:

Lisa Arnold

Daniel Asamoah

Michael Buchner samt swing för Föräldern

Kevin Foo

Milena Jacuniak

Swing för alla i Gruppen

Martin Wallin

 

Idé, koreografi och scenografi: Fredrik Benke Rydman

Scenografi och kostym: Lehna Edwall

Ljusdesign: Linus Fellbom

Ljuddesign, kompositör: Petrus Königsson

Peruk och mask: Maria Reis

Video, illustrationer: David Giese

Musik av:  Petrus Königson, Antonin Dvorak, Gesaffelstein, Jun Miyake, Frans Schubert med flera.

 

PRESSKLIPP:

Benke Rydmans ”Snövit”, en svängig, sedelärande saga

DN

 

Benke Rydmans nutidssaga är idérik och visuell.

SVD

 

I "Snövit" flödar dansen generöst över, under och igenom scenerna.

Expressen

 

Det här är skickligt, tänkvärt, mörkt och galet bra. Rydman gör det igen, det här är SUCCÉ!

På Scen, betyg 4/5


Om Blixten & Co

Ett av Sveriges ledande företag inom live-/underhållningsindustrin Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje.

Kontaktpersoner

press@blixten.se
press@blixten.se