2020-06-06 18:01Pressmeddelande

Den stora Sverigeturnén med Sabaton 2021!

null

Under januari och februari nästa år beger sig Sabaton ut på en av de största metalturnéerna någonsin i Sverige, med hela 23 spelningar från norr till söder. Spelställena är varsamt utvalda och kombinerade med städer de besökt tidigare samt platser de aldrig tidigare besökt. Turnén startar i Karlstad den 22 januari och avslutas i Falun den 20 februari. Special guest; HULKOFF. Biljetterna släpps onsdagen den 10 juni kl. 10.00 via www.sabaton.net

"I januari och februari var det planerat att vi skulle göra en massiv Europaturné i flertalet länder vi inte besökt på länge, men med tanke på världsläget kändes den för osäker att genomföra, och därför tar vi nu chansen att göra det vi önskat så många år; att turnéra genom HELA Sverige!

Med 23 spelningar från norr till söder blir detta inte bara vår absolut största, utan definitivt en av de största metalturnéerna i Sverige någonsin.

Vi har kombinerat spelställen vi besökt tidigare i vår karriär med att gräva fram ställen vi aldrig besökt i vår plan att täcka upp hela landet.

I det hela är det inte så mycket mer komplicerat än att i vinter kommer vi och besöker en stad nära dig, och tillsammans skriver vi ett kapitel svensk rockhistoria.

Med oss på samtliga spelningar är stenhårda HULKOFF, heavy metal på svenska framfört av vår vapendragare Pär Hulkoff som även sjunger i Raubtier.

Detta är en chans för oss att ge något tillbaka till hela Sverige som tack för 20 år av fantastiskt stöd.

- Sabaton"

Turnéplan
22 januari - Karlstad, Nöjesfabriken
23 januari - Örebro, Conventum Kongress
25 januari - Umeå, Idun
26 januari - Östersund, Folkets hus
28 januari - Piteå, Rivierahallen Pite Havsbad
29 januari - Luleå, Kulturens Hus
30 januari - Skellefteå, Folkparken
1 februari - Helsingborg, Sundspärlan
2 februari - Malmö, Slagthuset
3 februari - Halmstad, Halmstad Live
4 februari - Trollhättan, Apollon
6 februari - Ronneby, Klubb Ron
7 februari - Eskilstuna, Lokomotivet
9 februari - Huskvarna, Folkets Park
10 februari - Kristianstad, Södra Kasern
12 februari - Älmhult, Arenan Älmhults Handelsplats
13 februari - Borås, Åhaga
14 februari - Linköping, Konsert & Kongress
15 februari - Kalmar, Kalmarsalen
17 februari - Norrköping, Flygeln
18 februari - Gävle, Gasklockorna
19 februari - Borlänge, Galaxen
20 februari - Falun, Magasinet

Biljetterna släpps kl 10:00 den 10 juni via www.sabaton.net

För pressackreditering, fotopass eller intervjuförfrågningar vänligen kontakta Sandra Nordin, Blixten & Co - A part of All Things Live - sandra@blixten.se


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist