2019-12-13 08:00Pressmeddelande

HammerFall till Göteborg och Stockholm den 27 och 28 mars för två exklusiva spelningar!

null

Heavy metal-bandet HammerFall har i över 20 år turnerat världen över och har delat scen tillsammans med ikoner som Iron Maiden, Rammstein och Dio. Med en Europaturné som står för dörren med start i januari och sitt elfte studioalbum ”Dominion” i bagaget, står det nu klart att HammerFall avslutar turnén i Sverige med två exklusiva spelningar. Den 27 mars i Partille Arena, Göteborg och den 28 mars i Annexet, Stockholm. Biljetter släpps den 18 december kl. 10.00 via allthingslive.se/hammerfall

-Det har gått 8 år sedan hammaren senast föll över Stockholm och 4 år sedan hockey-borgen i Göteborg intogs. Man kan lugnt säga att vi har haft hemlängtan. Men nu är längtan snart över och vi är så sjukt redo och peppade att få avsluta Europa-turnén på hemmaplan. Med den största scenproduktionen vi någonsin haft kommer vi, tillsammans med våra bröder i DragonForce och systrar i Scarlet, bjuda på en metal-upplevelse ni sent kommer att glömma, hälsar Joacim Cans.

Det svenska hårdrocksbandet grundades i Göteborg 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. Sedan debutalbumet ”Glory to the Brave” som släpptes 1997, har HammerFall släppt hela elva studioalbum och är just nu högaktuella med det senaste albumet ”Dominion” som kom ut i augusti och som nyligen blev grammisnominerad för bästa hårdrock/metal.

Förra sommaren gjorde HammerFall ännu ett bejublat framträdande under Sweden Rock Festival och bandet har under åren sålt ut turnéer världen över, erhållit mängder av internationella listettor, grammisnomineringar, och har i dagsläget över 100 miljoner streams på Spotify. Den prisbelönta låten ”Hearts on Fire” som släpptes 2002, blev även signaturlåten för det svenska olympiska damcurlingslandslaget 2006 vilket ledde till ett framträdande under öppningsceremonin av de europeiska friidrottsmästerskapen samma år.

I januari inleder HammerFall en omfattande Europaturné och med nytt material i bagaget står det nu klart att hårdrockslegenderna avslutar turnén i Sverige nästa år med två exklusiva spelningar. Den 27 och 28 mars ser vi dem i Göteborg och Stockholm.

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 18 december kl. 10.00 via www.allthingslive.se/hammerfall

Vid frågor

Vänligen kontakta press@blixten.se


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist