2020-02-20 06:30Pressmeddelande

Mia Skäringers succéföreställning No More Fucks To Give på bio den 8 mars!

null

Den 8 mars 2018 meddelade Mia Skäringer att hon hade en ny föreställning på gång. Turnépremiären gick av stapeln i november samma år, därefter blev det ytterligare två vändor och Avig Maria - No More Fucks To Give sågs till slut av över 300 000 besökare. Den 8 mars i år, exakt två år senare, går föreställningen upp på bio runt om i Sverige via Filmstaden och Biografcentralen. Biljetterna släpps imorgon, fredagen den 21 februari, hos filmstaden.se samt bio.se och 5 procent av intäkterna går oavkortat till den ideella organisationen MÄN (Män för jämställdhet) och specifikt till organisationens verksamhet Killfrågor som riktar sig till unga killar.


​I november 2018 hade Mia Skäringer urpremiär med sin föreställning No More Fucks To Give. En revolutionerande föreställning som älskats av publiken och hyllats i media samt slagit publikrekord med 6 utsålda Ericsson Globe och 6 utsålda Scandinavium samt fyllt Tele2 Arena med 24 143 personer, något ingen annan svensk komiker lyckats med tidigare.

Det totala besökarantalet passerade 300 000 och i mars får ännu fler möjligheten att uppleva föreställningen No More Fucks To Give då den går upp på bio i fler än 100 biografer runt om i landet. Filmen visas vid två exklusiva tillfällen med premiär den 8 mars och därefter den 10 mars.

- NO MORE FUCKS TO GIVE - liveinspelningen, flyttar in i biosalongen den 8 mars som en symbol för kvinnans mänskliga värde på alla plan. För dem som gick före och för dem som kommer efter. Till dig som skrivit till mig att du inte vågat gå, för att gubben hemma inte gillar mig och det jag står för. Till dig som fick stryk kvällen innan du skulle gått på föreställningen och därför inte kunde visa dig ute. Till dig som lider av panikångest och inte pallade arenan. Till dig som inte fick barnvakt, som födde ett barn, var sjuk eller av andra skäl ville men inte hann se. Gör denna dag till din. Det anstår oss inte längre att göra oss mindre än vad vi är. Jag skapades inte av ett revben. Det fanns byggmaterial till mig också. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut så det här är mina två timmar, hälsar Mia Skäringer.

Manus: Mia Skäringer
​Regi: Helena Bergström
​Produktionsbolag: Heyman & Friends
​Längd: 142 minuter

Visningsdagar:
​Söndag 8 mars från kl. 17.00
Tisdag 10 mars från kl. 17.00

Biljettinformation:
​Biljetterna släpps på morgonen den 21 februari via filmstaden.se och bio.se

​5 procent av intäkterna går oavkortat till den ideella organisationen MÄN (Män för jämställdhet) och specifikt till organisationens verksamhet Killfrågor som riktar sig till unga killar.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som jobbar för jämställdhet, mot mäns våld mot kvinnor och för en förändring av destruktiva maskulinitetsnormer.

Sedan 2009 driver MÄN ett nationellt psykosocialt stödteam riktat till unga killar, både på nätet och i fysisk samtalsterapi. En av våra verksamheter är stödchatten Killfrågor, dit alla som som definierar sig som unga killar och är mellan 10 och 20 år kan vända sig helt anonymt för att få prata om det som är viktigt just för dem. Vi möter 5000-7000 killar varje år i vår stödchatt och samtalen kan handla om allt från kroppen, våld, mobbning, ohälsa, sexualitet, ensamhet, utsatthet och identitet.

Målet med Killfrågor är att vara ett stöd till killar som inte har någon att prata med och att minska psykisk ohälsa, öka jämställdheten och förebygga destruktiva våldsmönster hos killar i 10-25 års åldern. MÄNs stödverksamhet drivs av 80 välutbildade volontärer som tar emot samtal från hela landet, samt terapeuter och psykologer på vår fysiska stödmottagning i Stockholm.

”Älskade lilla pojke. Min och din. Det är hos dig allt börjar. I samma stund du landar mellan din moders ben och hon varsamt torkar bort sitt eget blod från din hud. I samma stund din far klipper navelsträngen och ska lära dig om världen. Hur ska jag hjälpa dig gå oskadd genom förväntade roller. Bevara din gloria av blommor och hjärtan. Hur kan jag konservera dina tårar om de någon gång fjättras i en håla av påhittad manlighet. Om du inte längre vågar visa din svaghet, din rädsla. Om du en dag föser bort min hand på din kind och aldrig mer ber mig stanna. Då måste jag ha en burk med din egen salta sårbarhet. Motgift till din egen själs försvar. En pipett att droppa din lilla pojkes tår med på varje hård knuta. Så den kan lösa upp dig till din en början. Ge dig tillbaka dig själv. Lilla pojken min. Du och jag kan frigöra varandra. Dina tårar kan hela mina sår. Dina kramar kan rädda världen. Dina tårar kan trygga din systers liv. Jag måste hjälpa dig gå fri.”
​Av Mia Skäringer från föreställningen No More Fucks To Give

För mer information:
​Filmstaden, Anna Malmfors, anna.malmfors@filmstaden.se
​Biografcentralen, Irini Siga, press@biografcentralen.se
​Mia Skäringer nås via Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist