2021-06-30 11:00Pressmeddelande

Petter gör exklusiva spelningar i sommar!

Sommaren 2021 ser vi äntligen en av Sveriges mest respekterade artister på scen igen. Petter åker ut på sommarturné i landet efter en lång, ofrivillig pandemipaus. Sommarens spelningar görs tillsammans musikerna Helmer Norrby och Carolina Wallin Pérez. Det blir ett exklusivt och intimt möte med publiken där han varvar musik och berättande från sin gedigna repertoar. 

 

Turnéplan

12-15 aug – Västerås, Steam Hotel

22-23 aug – Ystad Saltsjöbad

25-27 aug – Falkenbergs Strandbad

4 sept – Rättvik, Dalhalla

5 sept – Stockholm, Mosebacketerrassen

Fler datum tillkommer och biljetter säljs via blixten.se/petter

 

Petter är utan minsta tvivel en av Sveriges mest respekterade artister. Sedan skivdebuten 1998 har han – utöver att ha fortsatt leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor som alla belönats med platina- och/eller guldskivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och dessutom debuterat som akvarellkonstnär.

 

2018 firade Petter 20 år sedan debutalbumet “Mitt sjätte sinne” och startade året med släpp av singeln “Toppen av ett berg” där Grammis- och P3 Guldnominerade Madi Banja gästade. Senare i maj inledde Petter sin största turnésommar runt Sverige någonsin. I huvudstaden bjöd Petter publiken på en storslagen resa genom sin karriär med fem unika konsertkvällar under bar himmel på Mosebacketerrassen. Jubileumsåret resulterade i fyra singlar, tre album, sammanlagt 27 nya låtar, och dessutom en nyutgåva av debutalbumet ”Mitt sjätte sinne”. I Expressen skrev Håkan Steen “Jag blir inte förvånad om han fortsätter rappa i 20 år till och styr upp ett liknande jubileum när han är 64.”. 

 

På Petters 14:e fullängdsalbum “Varholmsgatan” som släpptes i juni 2020 samarbetade han för andra gången med producenten Mattias Glavå (Annika Norlin, Franska Trion, Håkan Hellström, Hästpojken). Första gången de jobbade tillsammans var på Petters akustiska album Skeppsholmen från 2016 som öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept. Två exklusiva datum på Vasateatern sålde slut på nolltid, två extraföreställningar på China Teatern och Göta Lejon sattes in och publiken bjöds på en akustisk och avskalad konsert ackompanjerad av en rad gästartister. Med “Varholmsgatan”, som gästades av bland andra Maja Francis och Thomas Stenström, levererade Petter ett mer organiskt sound än tidigare album.

 

Med anledning av pandemins restriktioner flyttades 2020 år planerade konsertturné “En kväll med Petter” till hösten 2021. 

 

–  Återigen flyttar vi fram ”En kväll med Petter” vilket jag förstår är trist, jag själv börjar bli riktigt frustrerad. Jag har varit konstant aktiv i över 20 år så det här känns väldigt märkligt, men det är verkligheten vi lever i just nu. Jag fokuserar på andra saker och samlar enormt mycket kraft och energi för att möta er live på scen så fort tillfälle ges. Därför kan jag också meddela att jag är extremt kreativ i studion just nu, det görs massa ny musik i skrivande stund som jag är väldigt nöjd med. Vi må befinna oss i den här tunneln just nu men alla tunnlar har ett slut och med det sagt har vi alla något att se framemot när vi kan börja umgås som vanligt igen. Håll i och håll ut så kan jag lova en magisk kväll i framtiden på en scen nära dig. Håll er friska och ta hand om er, hälsar Petter.

 

För mer information vänligen kontakta press@blixten.se

 

////

 

Årets talare

Under flera år har Petter åkt landet runt och föreläst på olika skolor och företag. I sina populära föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. 2014 belönades Petter dessutom med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader" som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter, och 2017 vann han pris i kategorin "Årets talare".

 

Föreläsning: "Artisten, varumärket och entreprenören"

Med sina 13 album, otalet hits, stark entreprenörskänsla och finurlig marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottslåten "Vinden har vänt" år ’98. Föreläsningen "Artisten, varumärket och entreprenören" handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

 

Föreläsning: "Så blev jag artist"

Petter berättar personligt och engagerat om sina koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter och om hur han på ren vilja och envishet klarade av skolåren. Genom hiphopen byggde han upp sitt självförtroende och hittade också sitt eget sätt att uttrycka sig på. I den här föreläsningen använder Petter exempel från sitt eget liv när han pratar om vikten av att gå sin egen väg och att ha viljan att övervinna sina motgångar.

Efter den årliga Bokmässan genomförs alltid en enkät där besökarna får betygsätta föredragen. På 2013 års bokmässa fick Petters seminarium 4,9 av 5,0 för "föreläsarens förmåga att inspirera" och 4,8 av 5,0 i helhetsomdöme.

 

Föreläsning: "En hyllning till språket"

Petter är ett levande exempel på hur okonventionella vägar kan leda till en uppskattning för ord och språk. Trots att han knappt kunde skriva sitt namn när han gick i skolan, har Petter idag skrivandet som yrke. I den här föreläsningen berättar Petter om sitt liv utifrån sin musik och nysläppta bok "16 rader". Han förklarar hur hans kärlek till språket föddes genom hiphopen och hur viktigt det är att inspirera folk att hitta nya vägar så att de inte fastnar i samma spår.

 

Vinprovning: "Smaka på Musiken"

Petters och erkände vinskribenten Alf Tumble håller i vinprovningar där frågesport blandas med "blindprovning och fet musik".


Om Blixten & Co

Ett av Sveriges ledande företag inom live-/underhållningsindustrin Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje.