2021-03-17 08:05Pressmeddelande

Premiär idag för ”Är din pappa singel?” - en ny podcast med Hanna Mellin och Tove Norström

null

”Är din pappa singel?” är en ljuvligt olämplig podcast av och med Hanna Mellin och Tove Norström. I varje avsnitt navigerar de mellan modern vett och etikett med humor och exempel från det verkliga och overkliga livet, tillsammans med en folkkär gäst. Första gästen är ingen mindre än komikern Nisse Hallberg och i kommande avsnitt gästar bland andra Edvin Törnblom, Per Andersson, Pär Lernström och Johanna Wagrell. Premiär idag där poddar finns!

"När Hanna kom till mig med idén tänkte jag att sånt man (ok, jag) i regel skrattar mest åt både på tv och IRL är ju märkliga stämningar som uppstår i sociala möten, så det borde väl vara kanonstoff för en podcast? Och funny thing: det var det också!”

”Jag tror kanske inte man ska förvänta sig Ribbing-facit när man lyssnar på den här, då blir man med ganska stor säkerhet besviken. Däremot kan det nog bli ett och annat fniss, även från den mest poddtrötte där ute. Hoppas det!”
- Tove

”Jag höjer Toves utlovade fniss med ett skrattanfall. Skrattar man inte med eller åt oss i `Är din pappa singel?´ får man pengarna tillbaka. Eller så kan man höra av sig med en lyssnarfråga om vad man får skratta åt och varför vi tror att vi är roliga. Opassande och utrustade med enbart vårt eget vett och inte så mycket etikett tar vi oss an livets stora frågor – som hur artig man måste vara mot sin partner och hur länge man måste vara det. Vi tar dessutom hjälp av heta potatisar till gäster och tillsammans löser vi allt som man inte ens visste att man ville ha svar på.”
- Hanna

"Är din pappa singel?" är kärleksbarnet från en sträng rådgivningsspalt och en frigjord humorpodd där Hanna och Tove i varje avsnitt dissekerar olika uppförandekoder, vedertagna och instinktiva. Supersmala och allmängiltiga inom olika, ständigt aktuella ämnen. Vad svarar man folk som gärna ger sig själva en komplimang som inte stämmer? Hur hanterar man vänner som jämför att ha husdjur med att ha barn. Och är det verkligen smart att vara sig själv på jobbet?

Nytt avsnitt släpps varje tisdag med start idag där dagens gäst är Nisse Hallberg.

Tove Norström är statsvetaren som kom på andra tankar och blev copywriter istället. Och manusförfattare (Melodifestivalen, Idol, Let’s Dance, Alla mot Alla). Och poddare (Barnvagnspromenader, Ytligheter, Trettio Plus Trevar). Och radiopratare (sidekick i NRJ, PP3 samt redaktör i Mix Megapol). Och konferencier (Guldägget, RIA-galan). Och programledare (Prisjägarna, TV3). Och sa vi nyhetspanelist? (SVT Morgonstudion).

Hanna Mellin är litteraturvetaren som kom på att hon vill skriva själv istället och blev frilansjournalist. Hon har skrivit för både dagstidningar och månadsmagasin i över tio år. Hanna syns i Dagens Nyheter samt i Di Weekend och har skrivit för ICON, ELLE, StyleBy, Plaza och Metro med flera.

Hanna har delat med sig av föräldrahacks som återkommande gäst i Radio Stockholm. 2019 publicerades hennes bok ”Twinning, allt jag lärt mig som tvillingförälder” på Volante förlag.

För mer information vänligen kontakta press@blixten.se


Om Blixten & Co

Blixten & Co representerar ett 90-tal av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien. Blixten & Co producerar bland annat Lisa Nilsson-Kvinnan som är jag, ART, Störst av allt, En kväll med Petter, Mia Skäringer-No more fucks to give, Melodifestivalen och turnéer med artister som Veronica Maggio, Miss Li, Lena Philipsson, Tomas Andersson Wij, Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Peg Parnevik, Thomas Stenström, Pale Honey, Newkid, Moto Boy, Linn Koch-Emmery, STOR. Blixten & Co är sedan december 2018 del av nätverket All Things Live, den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin. Vårt partnerskap i All Things Live täcker hela spektrumet från lokala norska akter till svenska musikproduktioner och danska stand-up-evenemang till arenakonserter med internationella artister som The Rolling Stones, Celine Dion, Green Day, Britney Spears och Eminem. Vår företagskultur kännetecknas av prestigelöshet och professionalism i alla led. Sedan 2011 driver vi ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete och detta är en viktig del av vår värdegrund. Våra värdeord är mod, tydlighet, engagemang och glädje. Kontakt press@blixten.se 08-440 92 00 (växel)

Kontaktpersoner

Sandra Nordin
Marknads- och kommunikationschef
Sandra Nordin
Victor Fagerquist
PR-ansvarig
Victor Fagerquist